Geduldige gastgezinnen

Video afspelen
Het gastgezin vormt de eerste, sterke basis van onze assistentiehonden in opleiding. Wanneer een pupje ongeveer 8 weken oud is, neemt een gastgezin met een groot hart voor honden hem anderhalf tot twee jaar in huis. Daar bereidt hij zich voor op de belangrijke taken bij het toekomstige baasje. Hachiko begeleidt de gastgezinnen hierin met minstens twee trainingssessies per maand, in groep en individueel.

Een pup opleren kost tijd en energie. Als gastgezin ben je dan ook elk moment bewust bezig met jouw hond. Het aanleren van goed gedrag, lopen aan de leiband, socialisatie, … leer je niet op een week aan. Dit heeft maanden de tijd nodig. En dan nog zal een hond levenslang begeleiding in zijn keuzes kunnen gebruiken.

Om je hierop voldoende voor te bereiden, voorziet Hachiko eerst twee theorielessen vooraleer je praktijklessen volgt met de pup. Praktijklessen, of sessies, vinden elke twee weken plaats met een vaste instructeur en in een groepje van 3 tot 4 pups. Het vaste lesmoment vindt plaats in de week, op Hachiko, bij jou thuis of op verplaatsing, en wordt overeengekomen met de betrokken gastgezinnen.

 

  • Dit wil zeggen dat je je als gastgezin overdag moet kunnen vrijmaken.
  • Bij voorkeur werk je niet of halftijds, of je kan afwisselen met je partner want de pup mag ook geen 8 uren alleen zitten.
  • Je kan je zelfstandig met de auto verplaatsen.
  • Je bent fysiek fit genoeg om de pup op te voeden.
Ik wens meer informatie
GETUIGENISSEN
RainbowsStudio_Hachiko-15

Gastgezin Kaat & baasje Christel

Kaat zocht een nieuw doel in het leven, sinds gaan werken voor haar niet meer kon. Ondertussen is ze toe aan haar vierde assistentiehond in opleiding en kwamen vele andere in opvang. In volle coronatijd leidde ze labradorteefje Xia op, die na een periode bij haar eerste gastgezin Luk bij haar terecht kwam. Uiteindelijk vond Xia vorig jaar haar match en vormt ze sindsdien een onafscheidelijk duo met baasje Christel. 

Hachiko-assistentiehonden

Leen & Patrick met Zarai

Leen en Patrick verwelkomden Zarai, een zwart labrador-pupje, in de zomer van 2020. Ze waren onmiddellijk verkocht door haar guitige blik en vingen vol enthousiasme voor de allereerste keer het gastgezin-avontuur aan.

 

Hachiko-assistentiehonden

Kim & Antoon met Ygor

Kim en Antoon zijn al jaren actief als vrijwilliger bij Hachiko. Met Ygor zijn ze ondertussen al voor de vierde keer als gastgezin gestart. Een quasi full-time taak die ze met heel veel liefde en trots opnemen. Kim vertelt over de band met hun opgeleide viervoeters, over liefhebben en leren loslaten.

 

Vrijwilligen bij Hachiko

Naast het Hachiko-team staat er een ruim netwerk aan vrijwilligers klaar om een handje te helpen waar nodig. Ook fan van honden en mensen, sluit je aan bij Hachiko’s Vrienden!

Zo kan je helpen bij Hachiko’s Kennelvrienden en je engageren om enkele uurtjes per week voor de avonduitlaat van onze honden in te staan. Bij voorkeur woon je dus in de buurt van Merelbeke. 

 

Of ben je vooral een handige klusser en heb je groene vingers? Sluit je aan bij Hachiko’s Tuinvrienden en kom een handje helpen in en rond het domein.

 

Hachiko’s Ateliervrienden steken dan weer creatief de handen uit de mouwen om toffe benodigdheden voor honden zoals tugjes en snuffelmatten te knutselen.

 

Sta je liever achter de toog en ben je graag onder de mensen? Meld je dan aan bij Hachiko’s Feestvrienden en kom ons helpen tijdens een café.

 

Of ben je een baasje of gastgezin en niet bang om je Hachiko-verhaal te vertellen voor publiek? Sluit je aan bij Hachiko’s Kwispelvrienden en ga mee op externe events zoals demonstraties en getuigenissen.

Sta je te popelen om ons te helpen, registreer je hier en geef aan waarbij jij een handje wilt helpen.
Dank voor je engagement! We houden je gegevens bij en houden je op de hoogte van onze activiteiten.

Wist je dat?

De opleiding van een pup heel wat inhoudt: aankoop bij professionele kweker, snacks, dierenartsbezoekjes, vaccinaties, ontworming en ontvlooiing, trainingen, …
Wil je een pup in opleiding steunen? Neem een kijkje naar onze formules. 

Je ook na je dood Hachiko kan blijven steunen via een legaat? Dankzij vele gulle schenkers bouwden we alvast een mooi centrum in de Molenstraat in Schelderode waar we onze honden met nog meer en nog beter kunnen opleiden. Draag je mensen en dieren in je hart en wil je voortleven in een goed doel? Neem hier een kijkje.

Hachiko parallel vier groepen van telkens 8 à 10 honden in opleiding heeft? Van startende pups tot jongvolwassen honden in opleiding. Daarnaast zijn er zo’n 120 Hachiko-honden in Vlaanderen thuis bij een baasje of in een instelling, waarvan een kleine 20 op welverdiend pensioen. 
Benieuwd hoeveel dat kost?