Samen bouwen we aan de trouwste vriendschap

Begin 2020 verhuisden we naar ons nieuw nest in Schelderode. Daar willen we opnieuw een warme thuis creëren voor zowel de honden, hun baasjes en ons team, als de gastgezinnen en onze vele vrijwilligers. Duik hier alvast mee in onze avonturen, verhalen, activiteiten, … We delen ze graag.

Wil je onze honden mee helpen groeien?

Hachiko's Open Huis

Ruim 2 wonen we in een mooi, open centrum waar we onze assistentiehonden in spe de beste opleiding kunnen bieden en warme ontmoetingen creëren met baasjes, gastgezinnen en sympathisanten. Tijd om dit samen met jullie te vieren. Op 21 mei openen we de deuren van Hachiko’s Open Huis voor een namiddag vol ontmoetingen, hondenplezier en boeiende ervaringen. Er is doorlopend vrije toegang van 14u30 tot 18u. Noteer deze datum alvast met stip in je agenda! 
Het programma – doorlopend… 
  • Verfrissende drankjes, geurende koffies en verrassende thees in de tuin of op het terras
  • Heerlijke taartjes en speels shoppen aan het prieeltje
  • Stoeiende honden in de puppyweide en de avonturenzone
  • Hondenspelletjes met MaxiZoo en fotofun met Versele-Laga
  • Expo info en video
  • Om 15u30 en 16u30: demonstratie hulphonden in de tuin, vrije toegang

Steun Hachiko, in gesprek met Chris Dusauchoit

Tijdens ons Open Huis deelt Chris Dusauchoit zijn fascinatie voor ‘de werkende hond’ met zijn publiek. We houden het gezellig, de plaatsen zijn dus beperkt. Reserveer nu reeds je ticket (10 euro pp) voor dit leerrijke halfuurtje:

Mail naar lauren@hachiko.org

  • noteer je uur van voorkeur en het gewenste aantal plaatsen: 15u of 16u
  • je ontvangt een bevestigingsmail met de betaalgegevens
  •  bij ontvangst van je betaling, reserveren we de tickets die zullen klaarliggen aan de ingang op 21/5

 

Even praktisch…

Bereikbaarheid
Check onze website voor je vertrek om te weten of er nog steeds wegenwerken zijn in de Hundelgemsesteenweg.

De fiets is ideaal maar niet voor iedereen een optie. Je kan je fiets op onze parking kwijt.

Met de wagen?

Op het terrein is beperkte parking voor rolstoelgebruikers die de lange oprit willen vermijden. Check bij de parkeerwachter of er nog een plaatsje is.

Alle andere wagens dienen te parkeren in de Molenstraat, dit kan op de gelijkgrondse berm of de rijbaan. Hou opritten steeds vrij. Zorg ervoor mooi aan te sluiten en parkeer aan dezelfde kant van de straat als de andere wagens.

Openbaar vervoer: station Gent Sint-Pieters geeft meerdere mogelijkheden om een bus te nemen 41, 48 of 42. Echter check zelf nog goed voordien, zeker in functie van de wegenwerken. Ook dien je nog steeds een wandeling tot Molenstraat 54 te voorzien.

Taxi: een gewone taxi vanaf Gent Sint-Pieters of station Merelbeke kan je een halfuurtje op voorhand reserveren bij V-Tax (09/222.22.22), reken wel op een budget vanaf 30 euro per rit.

Regen of zonneschijn?
Ons Open Huis is vooral een Open Tuin, denk aan een extra trui en jas. Onze shelters houden je maximaal droog. Vergeet geen zonnecrème en/of -petje bij een zonnige dag!

Centjes
Aan onze bar, koffiemobiel en zoete hoek kan je terecht voor een drankje en een hapje. Consumptiekaarten aan de ingang te verkrijgen.

Alle betalingen gebeuren bij voorkeur met Payconiq, cash wordt eveneens voorzien.

Honden?
Hou je hond aan de leiband op het domein en in de gebouwen. In de Puppyweide en de Avonturenzone zullen ze naar hartenlust vrij kunnen ravotten.

Proficiat aan onze Y-promo!

Eind maart vierden we vol trots het officiële afstuderen van de Y-promo. Een mooie afsluiter van een intense opleidings- en stageperiode van zowat 2 jaar. De ‘Yuppies’ vonden hun match: drie hulphonden, één duohond en twee instellingshonden staan vanaf nu als kwispelende assistent aan de zijde van hun nieuwe baasje.

We wensen alle nieuwe duo’s alle geluk samen!

© Kurt Pas

Wegenwerken Hundelgemsesteenweg

Vanaf maandag 4 april starten wegenwerken op de Hundelgemsesteenweg waardoor het Hachiko centrum enkel via omleidingen te bereiken is. De werken worden opgedeeld in 2 fases en duren zo’n 4-tal maanden. 

Fase 1 (groen): van 4 april tot begin mei – voltooid: de Molenstraat is opnieuw bereikbaar via de Hundelgemsesteenweg vanuit Merelbeke centrum.

Fase 2 (oranje): van begin mei tot eind juli zal de Hundelgemsesteenweg niet toegankelijk zijn tussen de Koningin Astridlaan en Torrekensstraat.

Suggestie tot omleiding:
Vanuit Zwalm > Hundelgemsesteenweg – Baaigemstraat – Wannegatstraat – Gentweg – Gaversesteenweg – Molenstraat