Waar gaat het geld naartoe?

Geen financiële drempel voor de aanvrager van een assistentiehond, ook dat hoort bij de Hachiko-filosofie. Wij plaatsen onze harige helpers kosteloos bij hun baasje. En dat willen we blijven doen.
Het opleidingstraject van één assistentiehond van pupselectie tot levenslange opvolging, vertegenwoordigt een investering ter waarde van zo’n 25.000 euro. Dat bedrag wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Hachiko heeft parallel vier groepen van telkens 8 à 10 honden in opleiding: van startende pups tot jongvolwassen honden in opleiding. Daarnaast zijn er zo’n 120 Hachiko-honden in Vlaanderen thuis bij een baasje of in een instelling, waarvan een kleine 20 op welverdiend pensioen. Maar de vraag is veel groter. Er zijn nog heel wat mensen die dromen van meer bewegingsvrijheid en stabiliteit, met een zachtaardige en krachtige persoonlijke assistent aan hun zijde.

Puppyselectie en
training

16.000 euro
Algemene foto's (8)

Selectie en aankoop pup

Trainingsmaterialen, speeltjes, verzekeringen

Professionele opleidingssessies met het gastgezin op locatie en op het centrum

Telefonische permanentie voor de gastgezinnen

Doorgedreven eindopleiding van de hond op het centrum met verblijf

Medische kosten en screenings

Partnership ontwikkeling en training

4.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Assessment en training van het kandidaat baasje

Opleidingstraject op het centrum waarbij de baasjes leren hoe hun hond in te zetten, verzorgen en te trainen

Thuisopvolging van baasje en hond in de eerste fase na plaatsing

Evaluatiemomenten op het centrum

Follow-up en ondersteuning

5.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Periodieke follow-up door dedicated trainer met huisbezoek

Telefonische permanentie voor baasjes

Ad hoc ondersteuning en begeleiding bij belangrijke momenten zoals medische ingrepen, ziekte, pensionering, overlijden

Alle giften zijn welkom

Elke gift, klein of groot, helpt ons levendige pups op te leiden tot onmisbare assistenten. Vanaf een jaarlijks bedrag van 35 euro kan je lid worden van onze Hachiko Club en aanvinken of je vier keer per jaar ons magazine wenst te ontvangen en onze periodieke nieuwsbrieven. Vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest. Vanuit de overheid wordt bepaald onder welke voorwaarden je een fiscaal attest ontvangt, alles hieromtrent kan je hier nalezen.
Hachiko-assistentiehonden
10

Hiermee steun je de maandelijkse trainingssnoepjes van de honden in eindopleiding.

Hachiko-assistentiehonden
25

Hiermee steun je lekkere kauwbotten als ontspanning voor onze honden in opleiding.

DSC_0174
50

Hiermee steun je zachte borstels en fijne kammen voor onze honden op het centrum.

Hachiko-assistentiehonden
100

Hiermee steun je de kwispelkamerinrichting voor de honden tijdens de eindopleiding.

Benches MZ
250

Hiermee steun je de basisinstallatie (bench, leiband, …) van het pupje bij het gastgezin.

Hachiko-assistentiehonden
750

Hiermee steun je de medische zorgen voor een pup tijdens de periode bij het gastgezin.

1.750

Hiermee steun je de aankoop van een pup bij een geselecteerde kweker. Vanaf dit bedrag heb je de mogelijkheid om een peterschap van een pupje op te nemen. Lees meer over peterschappen bij Hachiko.

Ik kies zelf een bedrag

Hachiko-assistentiehonden
Eenmalig
bedrag

Vul een zelf te kiezen bedrag in ter ondersteuning van onze campagne tijdens De Warmste Week.

Hachiko-assistentiehonden
Doorlopende
opdracht

Vul het bedrag van je doorlopende opdracht in om onze pupjes te helpen groeien.

Liever niet online? Je kan een vrije bijdrage storten op onze bankrekening met vermelding van je rijksregisternummer op volgend rekeningnummer.
IBAN: BE96 0681 0525 2505 – BIC: GKCC BE BB.
Voor een doorlopende opdracht druk je dit formulier af, vul het in met een zelfgekozen bedrag en geef het af bij jouw financiële instelling.
 

Acties

Hachiko's Warmste Winter

Steun onze winterpups

Illustratie wintercampagne

Onze assistentiehonden geven mensen kansen op een nieuw leven, zelfstandiger en warmer met steeds een kwispelende vriend aan hun zijde. Via onze najaarscampagne sparen we volop voor de aankoop en start van onze winterpups, zo kunnen we een nieuwe generatie opleiden.

Wil je ons een pootje helpen?

Doe een gift of zet zelf een actie op poten in je buurt met vrienden, familie en kennissen: van een koekenbak of sponsorloop tot sjaaltjesverkoop. We ondersteunen je graag met Hachiko flyers, via onze website en social media.

 

 

 

Zet je eigen actie op poten

Wil je een handje helpen en jouw eigen actie op poten zetten? Registreer dan hier jouw actie.

Registreer jouw actie

Lopende acties

Koekjesverkoop

Ook tijdens deze wintercampagne verkoopt Thea zelfgebakken koekjes voor honden én mensen. De opbrengsten gaan integraal naar Hachiko. Een bestelling kan je plaatsen via het bestelformulier. 

Bedankt voor jouw actie!

Pannenkoekenverkoop

Acerta’s Warmste Maand 2022 is opnieuw aanleiding voor een actie ten voordele van Hachiko. Miche & Hilde zorgen voor verse pannenkoeken die je in pakjes van 6 stuks kan bestellen! Dat kan door simpel een mailtje te sturen naar michedhondt@telenet.be

Een kwispelende dank voor jullie inzet!

Kalenderverkoop

Net zoals vorig jaar verkoopt Freya maand- en verjaardagskalenders met eigengemaakte illustraties. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar Hachiko!

De kalender inkijken of bestellen kan via sabrinasimons12@gmail.com of via sms op het nummer 0498 11 86 01

Neus voor Autisme

Steun samen met C9 onze autismewerking!

De Neus voor Autisme-wandeldag, die plaatsvond op zaterdag 24 september, is ondertussen achter de rug. Steunen kan wel nog steeds door heerlijke snoepzakjes te kopen!

De opbrengsten van de acties gaan integraal naar Hachiko.

Alvast kwispelende dank aan c9 voor deze steun!

Afgelopen acties

Kerstkaartenverkoop

Ook dit jaar lanceren vrijwilligers Kim & Antoon een kerstkaartenactie. Niet één, maar twee ontwerpen zijn deze keer te verkrijgen. 

Het eerste ontwerp, de Golden Retriever met het pimpelmeesje (met kleuren die aan Hachiko doen denken!) is van de hand van de getalenteerde Carola Van den Wijngaert. De artieste achter het tweede ontwerp met de ondeugdende Kersthulphond is Niet Nu Laura. 

Actie afgelopen op vrijdag 2 december.

                          

Ward, Eva & Hannelore wandelden de Dodentocht

Bedankt aan Hannelore, Ward & Eva die Hachiko in kijker zetten tijdens hun deelname aan de Dodentocht op vrijdag 12 augustus!
 
 
1.130 euro

Draai 24 uur door!

Bedankt aan iedereen die 24 uur pottendraaide ten voordele van Hachiko!

5.715 euro

Geschenkidee

Vier je een verjaardag, communie, huwelijk, geboorte of andere gelegenheid en kies je ervoor een warme organisatie te steunen? Dan is een gelegenheidsgift aan Hachiko een waardevol idee. Stel jouw vrienden en familie voor om een gift over te maken naar onze vereniging. Op die manier kan jij ook jouw steentje bijdragen bij de opleiding van onze kwispelende viervoeters.

Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? We helpen je graag met enkele leuke foto’s of zelfs een persoonlijke webpagina. Interesse? Stuur dan een mailtje naar lauren@hachiko.org voor meer info.

 

Geven via testament

Een goed doel opnemen in je testament versterkt je engagement voor bepaalde waarden en voor wat je echt belangrijk vindt. Geven via testament maakt je in die zin een beetje onsterfelijk. Via Hachiko steun je als dieren- en mensenvriend een kleine organisatie die heel concreet levens wil veranderen. Onze assistentiehonden zijn van onschatbare waarde voor hun baasjes, zowel praktisch als emotioneel, en kwispelen van werkplezier. Zo draag je je steentje bij tot een betere wereld.

Wist je dat?

Hachiko geen structurele subsidies ontvangt? Quasi onze volledige werking wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Help jij een hondje met een bijdrage of actie?

We doorheen ons opleidingstraject steeds rekening houden met de mogelijkheden van iedere hond? De verschillende types – van assistentiehond tot buddyhond en instellingshond – geven ons de ruimte om elke hond in functie van zijn fysiek en medisch profiel en ook zijn karakter optimaal te kunnen toewijzen en inzetten zodat hij kwispelend zijn taak kan vervullen. Ontdek hier onze verschillende types honden.

Onze trouwe viervoeters absoluut geen hondenleven hebben? Integendeel: ze zijn fier en super tevreden. Honden gaan namelijk liever volop aan de slag – in een intense relatie met hun baasje – dan ergens de hele dag alleen thuis te zitten wachten… Wist je dat assistentiehonden ook welkom zijn op openbare plaatsen? Lees hier meer over recht op toegang.