Geven via testament

Schenken aan het goede doel

Een goed doel opnemen in je testament versterkt je engagement voor bepaalde waarden en voor wat je echt belangrijk vindt. Zo word je een beetje onsterfelijk. Via Hachiko steun je als dieren- en mensenvriend een kleine organisatie die heel concreet levens verandert. Onze assistentiehonden zijn van onschatbare waarde voor hun baasjes, zowel praktisch als emotioneel, en kwispelen van werkplezier.

 

Wat gebeurt er met jouw erfenis?

De opleiding van onze honden duurt ongeveer twee jaar en daarna worden ze levenslang opgevolgd door onze organisatie. Een team van geëngageerde professionals is met hart en ziel betrokken bij het volledige proces: de selectie van de pups; de opleiding en begeleiding van de gastgezinnen; de eindopleiding in het centrum; de screening, opleiding en opvolging van de baasjes; de samenwerking met vrijwilligers; de organisatie van mooie en leerrijke events… Zo leiden we onze honden op tot onmisbare hulphonden, epilepsiehonden en instellingshonden. Dagelijks staan onze honden met plezier klaar.

Leve het nultarief

Als je wil nalaten aan een goed doel, moet je altijd een testament opstellen; je erfenis wordt anders verdeeld volgens het Belgische erfrecht. In je testament neem je dan een legaat aan het goede doel op. Een legaat is een gift bij testament van het geheel of een deel van je vermogen (roerend of onroerend goed). In Vlaanderen zijn sedert 1 juli 2021 de tarieven in de schenkbelasting en de erfbelasting voor de giften aan goede doelen verlaagd naar 0%. Echter ook de fiscale regeling rond duolegaten is gewijzigd. Heb je een duolegaat in je testament opgenomen dan bestaat het risico dat het goede doel zoveel erfbelasting moet betalen dat er niets wordt overgehouden en de erfenis wordt verworpen. Je laat je duolegaat best nakijken en indien nodig aanpassen.

Laat je adviseren

Heel wat testamenten kunnen niet worden uitgevoerd omdat ze niet in de juiste vorm werden opgesteld of onzorgvuldig geformuleerd zijn. Je hebt er dus alle belang bij om hiervoor een expert te raadplegen. Zo vermijd je problemen achteraf bij de interpretatie en de uitvoering van je laatste wil. Ook schenkingen bij leven moeten aan bepaalde regels voldoen. Je kan ook Hachiko contacteren voor vrijblijvend advies.

Bestel de gratis gids

 

Om je wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel heeft testament.be een gids uitgebracht die je via onderstaand formulier GRATIS bij Hachiko kunt bestellen.

We nodigen je graag uit

Je bent van harte welkom op ons centrum. Contacteer Sandra voor een afspraak via onderstaand formulier.

  • We geven je inzicht in het belang van legaten voor de continuïteit van ons verhaal.
  • We laten je kennismaken met ons trainingscentrum en onze werking.
  • Indien gewenst geeft onze collega Els je juridische ondersteuning en advies op maat.

Bloemen noch kransen

 

Door Hachiko (en ons rekeningnummer BE96 0681 0525 2505) op te nemen op je overlijdensbericht kan je je nabestaanden ook uitnodigen voor een ‘bloemen noch kransen’-gift aan onze organisatie. Zo blijven je idealen ook na je overlijden bestaan.

Ik heb interesse in schenken aan het goede doel.
GETUIGENISSEN
Hachiko-assistentiehonden

Linda & Ronald

“Het idee om later iets te betekenen en mensen te helpen is heel belangrijk voor ons. Hachiko kwam als snel op de voorgrond, het is de ideale combinatie van mens en hond. Bovendien is het in de buurt en is de connectie er al lang. Alles werd vlot en eenvoudig geregeld: bij de notaris hebben we onze wensen kort besproken en onze geschreven testamenten geregistreerd. Nu nog blijven genieten van onze vele avonturen.”

DSC_0959

Isabella

“Mijn liefde voor honden straalt door naar Hachiko, en dat wil ik ook kunnen blijven doen wanneer ik er niet meer ben. Ik vind het belangrijk om mijn middelen goed te besteden en dit op een heldere manier op papier te zetten bij de notaris. De infosessie van testament.be en de contactmomenten met Hachiko, hebben me uiteindelijk over de streep getrokken om Hachiko als goed doel op te nemen in mijn testament.”