Ik wil steunen

Waar gaat het geld naartoe?

Geen financiële drempel voor de aanvrager van een assistentiehond, ook dat hoort bij de Hachiko-filosofie. Wij plaatsen onze harige helpers kosteloos bij hun baasje. En dat willen we blijven doen.
Het opleidingstraject van één assistentiehond van pupselectie tot levenslange opvolging, vertegenwoordigt een investering ter waarde van zo’n 25.000 euro. Dat bedrag wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Hachiko heeft parallel vier groepen van telkens 8 à 10 honden in opleiding: van startende pups tot jongvolwassen honden in opleiding. Daarnaast zijn er zo’n 120 Hachiko-honden in Vlaanderen thuis bij een baasje of in een instelling, waarvan een kleine 20 op welverdiend pensioen. Maar de vraag is veel groter. Er zijn nog heel wat mensen die dromen van meer bewegingsvrijheid en stabiliteit, met een zachtaardige en krachtige persoonlijke assistent aan hun zijde.

Puppyselectie en
training

16.000 euro
Algemene foto's (8)

Selectie en aankoop pup

Trainingsmaterialen, speeltjes, verzekeringen

Professionele opleidingssessies met het gastgezin op locatie en op het centrum

Telefonische permanentie voor de gastgezinnen

Doorgedreven eindopleiding van de hond op het centrum met verblijf

Medische kosten en screenings

Partnership ontwikkeling en training

4.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Assessment en training van het kandidaat baasje

Opleidingstraject op het centrum waarbij de baasjes leren hoe hun hond in te zetten, verzorgen en te trainen

Thuisopvolging van baasje en hond in de eerste fase na plaatsing

Evaluatiemomenten op het centrum

Follow-up en ondersteuning

5.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Periodieke follow-up door dedicated trainer met huisbezoek

Telefonische permanentie voor baasjes

Ad hoc ondersteuning en begeleiding bij belangrijke momenten zoals medische ingrepen, ziekte, pensionering, overlijden

Alle giften zijn welkom

Elke gift, klein of groot, helpt ons levendige pups op te leiden tot onmisbare assistenten. Vanaf een jaarlijks bedrag van 35 euro kan je lid worden van onze Hachiko Club en aanvinken of je vier keer per jaar ons magazine wenst te ontvangen en onze periodieke nieuwsbrieven. Vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest. Vanuit de overheid wordt bepaald onder welke voorwaarden je een fiscaal attest ontvangt, alles hieromtrent kan je hier nalezen.
Hachiko-assistentiehonden
10

Hiermee steun je de maandelijkse trainingssnoepjes van de honden in eindopleiding.

Hachiko-assistentiehonden
25

Hiermee steun je lekkere kauwbotten als ontspanning voor onze honden in opleiding.

DSC_0174
50

Hiermee steun je zachte borstels en fijne kammen voor onze honden op het centrum.

Hachiko-assistentiehonden
100

Hiermee steun je de kwispelkamerinrichting voor de honden tijdens de eindopleiding.

Benches MZ
250

Hiermee steun je de basisinstallatie (bench, leiband, …) van het pupje bij het gastgezin.

Hachiko-assistentiehonden
750

Hiermee steun je de medische zorgen voor een pup tijdens de periode bij het gastgezin.

2.000

Hiermee steun je de aankoop van een pup bij een geselecteerde kweker. Vanaf dit bedrag heb je de mogelijkheid om een peterschap van een pupje op te nemen. Lees meer over peterschappen bij Hachiko.

Ik kies zelf een bedrag

Hachiko-assistentiehonden
Eenmalig
bedrag

Vul een zelf te kiezen bedrag in ter ondersteuning van de opleiding van onze pups.

Hachiko-assistentiehonden
Doorlopende
opdracht

Vul het bedrag van je doorlopende opdracht in om onze pupjes te helpen groeien.

Liever niet online?
Je kan een vrije bijdrage storten op onze bankrekening met vermelding van je rijksregisternummer op volgend rekeningnummer: IBAN: BE96 0681 0525 2505 – BIC: GKCC BE BB.
Voor een doorlopende opdracht druk je dit formulier af, vul het in met een zelfgekozen bedrag en geef het af bij jouw financiële instelling.

Belangrijk:

Voor al jouw giften sedert 1 januari 2024 waarvoor je in 2025 een fiscaal attest (vanaf 40 euro) wenst te ontvangen, is jouw rijksregisternummer voortaan wettelijk verplicht.

Heb je in 2024 al een gift t.v.v. Hachiko gedaan? Stuur dan nu een mail naar info@hachiko.org met daarin duidelijk uw naam / voornaam / adres / rijksregisternummer van de rekeninghouder.

Wil je ons verder steunen? Iedere gift is welkom! Bij overschrijving via de bank, gelieve ons ook jouw rijksregisternummer door te geven.

Uw rijksregisternummer blijft een vertrouwelijk persoonsgegeven en wordt enkel en alleen verzameld met als doel uw fiscaal attest te kunnen opstellen. Zo handelen we conform de nieuwe Belgische wetgeving (Wet van 28 december 2023 houdende diverse fiscale bepalingen).

Acties

Zet je eigen actie op poten

Wil je Hachiko steunen met een actie? Dat kan! Zet met je klas, vereniging, jeugdbeweging, collega’s, … een toffe actie op poten en schenk de opbrengsten aan Hachiko. Een leuke manier om je steentje bij te dragen ten voordele van onze kwispelende helden. Laat ons via onderstaand formulier weten welke actie je wilt organiseren, wij ondersteunen je graag met flyers en folders en maken je actie bekend op onze kanalen. 
Registreer jouw actie

Eigen acties

Trooper voor Hachiko

Wist je dat Hachiko aangesloten is bij Trooper? 

Trooper is een handige tool om Hachiko te steunen terwijl jij online shopt, en dat zonder een cent extra uit te geven.

Hoe dan? Trooper gaat samenwerkingen aan met merken en winkels, en wanneer jij online shopt bij dat merk gaat een percentage van jouw aankoop naar de vereniging die jij wenst te steunen. Handig toch?!

Je kan dit gemakkelijk doen door de Trooper Browser te installeren: Download de Trooper Browser gratis op je smartphone en surf zoals je gewoon bent. Surfen, mailen, aankopen maken… je huidige gebruikerservaring blijft hetzelfde. Alleen gaat er een deeltje naar Hachiko!
 
Installeer de Trooper Browser vandaag nog! Meer info op www.trooper.be
 

Goodgift: een cadeaubon voor het goede doel

Hachiko is aangesloten bij Goodgift. Een fijne manier om ons te steunen als je niet weet wat je kan schenken aan iemand. Met een Goodgift schenk je een cadeaubon waarbij de ontvanger zelf kiest naar welk goed doel de donatie gaat.

Je kan eenvoudig een cadeaubon aankopen via www.goodgift.be

Heb je een cadeaubon van Goodgift ontvangen, dan kan je hem via deze link inruilen.

 
 

Lopende acties

Wijnverkoop ten voordele van 30 jaar Hachiko

Elk jaar verenigen professionele huisdierfotografen over de hele wereld zich om geld in te zamelen voor goede doelen met betrekking tot dierenwelzijn.
 
Fotografe Elke van All Nature Photography is geselecteerd als officiële Tails of the World-fotograaf en fotografeert jouw hond ten voordele van Hachiko vzw. De volledige opbrengst van haar shoots gaat naar onze vereniging en één foto van elke shoot wordt gepubliceerd in het Tails of the World-boek. 
 
Hoe gaat het te werk? Elke organiseert 10 shoots aan de prijs van 150 euro per sessie. Wil je jouw viervoeter graag laten fotograferen en vereeuwigen in het boek Tails of the World, dan kan je via onderstaande button doorklikken naar haar website om jouw sessie te boeken. 
 
De shoots worden steeds georganiseerd in de omgeving van Gent. 

Wijnverkoop ten voordele van 30 jaar Hachiko

Dit jaar is Hachiko 30 jaar actief. Daarom slaan enkele Hachiko-baasjes de handen in elkaar om centjes in te zamelen voor dit fijne feestjaar!
 
In samenwerking met Blend Paul Van Dinter verkopen ze rode en witte wijn aan € 15 per fles.
 
Iets te vieren, jubileum, receptie onder collega’s, buurtfeest, opendeur, eetfestijn in je club of gewoon lekker in je luie zetel? Wat is er leuker dan samen het glas heffen en tegelijk het goede doel steunen?
Bedankt voor jullie inzet en steun!
 
Bestellen kan via dit formulier en stuur het vervolgens naar één van onderstaande baasjes van een Hachiko-assistentiehond: 
 

Miche Dhondt – michedhondt@telenet.be – 0475 53 25 76

Maaike Desmecht – maaike_desmecht@hotmail.com – 0494 87 63 65

Tim Dekort – dekort@scarlet.be – 0479 71 83 69

 

Afgelopen acties

Fuiven voor het goede doel

TTCOB (tafeltennisclub Oude Bareel) en dekenij Oude Bareel slaan op zaterdag 8 juni de handen in elkaar om een spetterend feestje te organiseren voor het goede doel te Sint-Amandsberg. Voor deze tweede editie kozen ze twee assistentiehondenscholen waaronder ook Hachiko.

Stip dus zaterdag 8 juni aan in je agenda! Kaartjes koop je in voorverkoop tegen 5 euro bij de TTCOB-verantwoordelijken, via mail naar info@ttcob.be, of via de bestuursleden van Dekenij Oude Bareel. De avond zelf betaal je 7 euro aan de kassa.

Zelfs al kun je niet komen: koop er eentje en steun het goede doel. 

Meer info kan je vinden op de facebookpagina van het event.

Frietjes for life

Opnieuw organiseert Dolfijntje For Life, ofte Café Noeveren Helpt, een heerlijke actie ten voordele van het goede doel. 

Frietjes smullen én tegelijk ook het goede doel steunen? Zak op vrijdag 7 juni af naar Café Noeveren te Boom voor een gezellige avond. Ook is er een leuke tombola voorzien!

Inschrijven kan via guy.apers.rupelboom@telenet.be of joke.van.lierde@live.com

Bosbaden met je hond

Hou je van rust en natuur? Op zondag 2 juni om 9u30 kan je in Bonheiden een bosbad wandeling met je hond maken ten voordele van Hachiko. 

Wil je dit graag beleven? Reserveer dan jouw plekje via veroniqueliekens@hotmail.comDeelnemen kost 10 euro per persoon. 

Café Noeveren Helpt

In een reeks van acties ten voordele van o.a. Hachiko, organiseert Café Noeveren Helpt (vooheen Dolfijntje For Life), een doorlopende verkoop van Lotus koekjes. 

Wat?
Een zakje Lotus koekjes, 9 euro per stuk.

Bestellen? Dat kan via guy.apers.rupelboom@telenet.be of 0472/40.76.90 of via joke.van.lierde@live.com

Geschenkidee

Vier je een verjaardag, communie, huwelijk, geboorte of andere gelegenheid en kies je ervoor een warme organisatie te steunen? Dan is een gelegenheidsgift aan Hachiko een waardevol idee. Stel jouw vrienden en familie voor om een gift over te maken naar onze vereniging. Op die manier kan jij ook jouw steentje bijdragen bij de opleiding van onze kwispelende viervoeters.

Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? We helpen je graag met enkele leuke foto’s of zelfs een persoonlijke webpagina. Interesse? Stuur dan een mailtje naar lauren@hachiko.org voor meer info.

Geven via testament

Een goed doel opnemen in je testament versterkt je engagement voor bepaalde waarden en voor wat je echt belangrijk vindt. Geven via testament maakt je in die zin een beetje onsterfelijk. Via Hachiko steun je als dieren- en mensenvriend een kleine organisatie die heel concreet levens wil veranderen. Onze assistentiehonden zijn van onschatbare waarde voor hun baasjes, zowel praktisch als emotioneel, en kwispelen van werkplezier. Zo draag je je steentje bij tot een betere wereld.

Wist je dat?

Hachiko geen structurele subsidies ontvangt? Quasi onze volledige werking wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Help jij een hondje met een bijdrage of actie?

We doorheen ons opleidingstraject steeds rekening houden met de mogelijkheden van iedere hond? De verschillende types – van assistentiehond tot buddyhond en instellingshond – geven ons de ruimte om elke hond in functie van zijn fysiek en medisch profiel en ook zijn karakter optimaal te kunnen toewijzen en inzetten zodat hij kwispelend zijn taak kan vervullen. Ontdek hier onze verschillende types honden.

Onze trouwe viervoeters absoluut geen hondenleven hebben? Integendeel: ze zijn fier en super tevreden. Honden gaan namelijk liever volop aan de slag – in een intense relatie met hun baasje – dan ergens de hele dag alleen thuis te zitten wachten… Wist je dat assistentiehonden ook welkom zijn op openbare plaatsen? Lees hier meer over recht op toegang.