Ik wil steunen

Waar gaat het geld naartoe?

Geen financiële drempel voor de aanvrager van een assistentiehond, ook dat hoort bij de Hachiko-filosofie. Wij plaatsen onze harige helpers kosteloos bij hun baasje. En dat willen we blijven doen.
Het opleidingstraject van één assistentiehond van pupselectie tot levenslange opvolging, vertegenwoordigt een investering ter waarde van zo’n 25.000 euro. Dat bedrag wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Hachiko heeft parallel vier groepen van telkens 8 à 10 honden in opleiding: van startende pups tot jongvolwassen honden in opleiding. Daarnaast zijn er zo’n 120 Hachiko-honden in Vlaanderen thuis bij een baasje of in een instelling, waarvan een kleine 20 op welverdiend pensioen. Maar de vraag is veel groter. Er zijn nog heel wat mensen die dromen van meer bewegingsvrijheid en stabiliteit, met een zachtaardige en krachtige persoonlijke assistent aan hun zijde.

Puppyselectie en
training

16.000 euro
Algemene foto's (8)

Selectie en aankoop pup

Trainingsmaterialen, speeltjes, verzekeringen

Professionele opleidingssessies met het gastgezin op locatie en op het centrum

Telefonische permanentie voor de gastgezinnen

Doorgedreven eindopleiding van de hond op het centrum met verblijf

Medische kosten en screenings

Partnership ontwikkeling en training

4.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Assessment en training van het kandidaat baasje

Opleidingstraject op het centrum waarbij de baasjes leren hoe hun hond in te zetten, verzorgen en te trainen

Thuisopvolging van baasje en hond in de eerste fase na plaatsing

Evaluatiemomenten op het centrum

Follow-up en ondersteuning

5.000 euro
Hachiko-assistentiehonden

Periodieke follow-up door dedicated trainer met huisbezoek

Telefonische permanentie voor baasjes

Ad hoc ondersteuning en begeleiding bij belangrijke momenten zoals medische ingrepen, ziekte, pensionering, overlijden

Alle giften zijn welkom

Elke gift, klein of groot, helpt ons levendige pups op te leiden tot onmisbare assistenten. Vanaf een jaarlijks bedrag van 35 euro kan je lid worden van onze Hachiko Club en aanvinken of je vier keer per jaar ons magazine wenst te ontvangen en onze periodieke nieuwsbrieven. Vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest. Vanuit de overheid wordt bepaald onder welke voorwaarden je een fiscaal attest ontvangt, alles hieromtrent kan je hier nalezen.
Hachiko-assistentiehonden
10

Hiermee steun je de maandelijkse trainingssnoepjes van de honden in eindopleiding.

Hachiko-assistentiehonden
25

Hiermee steun je lekkere kauwbotten als ontspanning voor onze honden in opleiding.

DSC_0174
50

Hiermee steun je zachte borstels en fijne kammen voor onze honden op het centrum.

Hachiko-assistentiehonden
100

Hiermee steun je de kwispelkamerinrichting voor de honden tijdens de eindopleiding.

Benches MZ
250

Hiermee steun je de basisinstallatie (bench, leiband, …) van het pupje bij het gastgezin.

Hachiko-assistentiehonden
750

Hiermee steun je de medische zorgen voor een pup tijdens de periode bij het gastgezin.

1.750

Hiermee steun je de aankoop van een pup bij een geselecteerde kweker. Vanaf dit bedrag heb je de mogelijkheid om een peterschap van een pupje op te nemen. Lees meer over peterschappen bij Hachiko.

Ik kies zelf een bedrag

Hachiko-assistentiehonden
Eenmalig
bedrag

Vul een zelf te kiezen bedrag in ter ondersteuning van de opleiding van onze pups.

Hachiko-assistentiehonden
Doorlopende
opdracht

Vul het bedrag van je doorlopende opdracht in om onze pupjes te helpen groeien.

Liever niet online? Je kan een vrije bijdrage storten op onze bankrekening met vermelding van je rijksregisternummer op volgend rekeningnummer.
IBAN: BE96 0681 0525 2505 – BIC: GKCC BE BB.
Voor een doorlopende opdracht druk je dit formulier af, vul het in met een zelfgekozen bedrag en geef het af bij jouw financiële instelling.
 

Acties

Zet je eigen actie op poten

Wil je Hachiko steunen met een actie? Dat kan! Zet met je klas, vereniging, jeugdbeweging, collega’s, … een toffe actie op poten en schenk de opbrengsten aan Hachiko. Een leuke manier om je steentje bij te dragen ten voordele van onze kwispelende helden. Laat ons via onderstaand formulier weten welke actie je wilt organiseren, wij ondersteunen je graag met flyers en folders en maken je actie bekend op onze kanalen. 
Registreer jouw actie

Lopende acties

De Warmste Kerstmarkt voor Hachiko

Een fijne kerstmarkt ten voordele van onze kwispelende helpers!
 
Wanneer? Zaterdag en zondag 9 & 10 december, van 14 tot 18 uur
 
Locatie? Markt Wetteren
 
Wat? Warme appelsap en chocolademelk, appelgebak, zelfgemaakte kerstkaartjes 

Iedereen welkom!

Kerstkaarten

Dit mooie kerstkaartje, ontworpen door Carola Van den Wijngaert, kan je scoren bij het kraampje van Kim & Antoon op Hachiko’s Warmste Café! Wees er dus zeker bij op 25 november, van 15u tot 18u, op het Hachiko-centrum. 
 
Kan je er helaas niet bij zijn maar wil je wel een pakketje kerstkaartjes, dan kan nog beperkt online bestellen via dit formulier
 
Dank je wel voor jullie fijne actie!

Pannenkoekenverkoop

Ook dit jaar bakken Miche en Hilde opnieuw pannenkoeken ten voordele van Hachiko. Kom verse pannenkoeken proeven tijdens Hachiko’s Warmste Café op zaterdag 25 november van 15 tot 18u (Molenstraat 54 te Merelbeke). De opbrengst gaat naar de opleiding van onze jongste pups!

Canto General

UITVERKOCHT – 

Dirk en Anke startten tijdens volle coronaperiode voor het eerst met het opleiden van een pup. Ondertussen mochten ze met veel trots reeds twee mooie assistentiehonden uitzwaaien. Hun engagement en enthousiasme voor Hachiko blijft groot en vertaalt zich vandaag in een mooi event ten voordele van Hachiko.

“Dit najaar brengen we met ons 120-koppig koor deChorale de beroemde Canto General Van Mikis Theodorakis en Pablo Neruda. De prachtige teksten, de opzwepende, ritmische muziek, een 120-koppig koor en 2 topsolisten (Betty Harlafti en Thomas Blondelle) staan garant voor een totaalbeleving die nog niets van zijn kracht heeft verloren.”

 

Canto General

Zondag 19 november, Antwerpen Kon. Elisabethzaal, 15u
Zondag 26 november, Brugge Concertgebouw, 15u

Info en tickets op: www.dechorale.be

Pannenkoeken For Life

In een reeks van acties ten voordele van o.a. Hachiko, organiseert Dolfijntje For Life op zondag 3 december een heerlijke pannenkoekennamiddag. 

Wanneer? Zondag 3 december 2023, van 13u tot 18u

Locatie? Café Noeveren, Nielsestraat 141, 2850 Boom

Wat?
Pannenkoeken met suiker of siroop: 5 euro
Pannenkoeken met ijs: 6 euro
Warme chocomelk, koffie en thee

Voor de allerkleinsten komt de Sint op bezoek om 15u!

Deelnemen? Dit kan tot en met 26 november. Geef een seintje aan Guy Apers op 0472/40.76.90 of via guy.apers.rupelboom@telenet.be of joke.van.lierde@live.com

Dank jullie wel voor de steun!

Dolfijntje For Life

In een reeks van acties ten voordele van o.a. Hachiko, organiseert Dolfijntje For Life, een doorlopende verkoop van snoepzakjes, wenskaarten en wijn. 

Wat?
Snoepzakjes zuur, 400gr: 5 euro
Snoepzakjes zoet, 400gr: 5 euro
Set wenskaarten (10 stuks) + enveloppes: 10 euro
Fles wijn (wit, rosé, rood): 9 euro
Doos wijn (6 flessen naar keuze): 52 euro

Bestellen? Dat kan via guy.apers.rupelboom@telenet.be of 0472/40.76.90 of via joke.van.lierde@live.com

Bestel je tijdig, dan kan je je bestelling komen ophalen tijdens Hachiko’s Herfstcafé op zaterdag 25 november van 15 tot 18u (Molenstraat 54 te Merelbeke).

Afgelopen acties

Bingo namiddag

In een reeks van acties ten voordele van o.a. Hachiko, organiseert Dolfijntje For Life op 12 november een gezellige Bingo namiddag.

Wanneer? Zondag 12 november 2023, start om 14u

Locatie? Café Noeveren, Nielsestraat 141, 2850 Boom

Wat?
Bingo namiddag ten voordele van het goede doel, met hotdogs en verse soep. Er vallen mooie prijzen te winnen!

Deelnemen? Inschrijven verplicht: geef een seintje aan Guy Apers op 0472/40.76.90 of via guy.apers.rupelboom@telenet.be of joke.van.lierde@live.com

Dank jullie wel voor de steun!

Loop voor Borre

Labrador Borre werd recent geplaatst bij zijn baasje. Hij helpt haar na een epileptische aanval en is haar grote steun en toeverlaat. 

Hachiko schenkt haar kwispelende helpers kosteloos, en kan dit doen door de blijvende steun van sympathisanten, sponsors en vele anderen met een warm hart voor onze organisatie. Daarom wil ook baasje Kaat en haar familie hun steentje bijdragen aan Hachiko. 

Loop of wandel mee ten voordele van Hachiko!

Wanneer? Zondag 12 november 2023, van 14 tot 17u met doorlopende start

Locatie? Rijweg 108, 3020 Herent

Deelname? Inschrijven kan via peggy.ville@telenet.be of livilli@hotmail.com. Voor jouw deelname vragen ze een vrije bijdrage ten voordele van Hachiko, dit kan gestort worden op het rekeningnummer BE96 0681 0525 2505 met vermelding ‘Gift Loop Borre’

Dank jullie wel voor deze leuke actie!

Ultra trail run

Op vrijdag 1 september liep Anouck Sandra 100 km rond de Mont Blanc ten voordele van Hachiko. Dit deed ze met groot succes! Bedankt voor jouw steun!

2.605 euro

Gevarenwinkelfestival

Al 25 jaar staat het (Ge)Varenwinkel Festival in het teken van de betere livemuziek ten voordele van het goede doel. Voor de 25ste editie van het festival werd Hachiko als goede doel gekozen. Dank voor jullie steun!

Frietjes à volonté

Dolfijntje for Life, peter van assistentiehond in opleiding Epke, organiseerde een heerlijke avond met frietjes à volonté ten voordele van 3 goede doelen, waaronder Hachiko. Kwispelende dank!

 

Geschenkidee

Vier je een verjaardag, communie, huwelijk, geboorte of andere gelegenheid en kies je ervoor een warme organisatie te steunen? Dan is een gelegenheidsgift aan Hachiko een waardevol idee. Stel jouw vrienden en familie voor om een gift over te maken naar onze vereniging. Op die manier kan jij ook jouw steentje bijdragen bij de opleiding van onze kwispelende viervoeters.

Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? We helpen je graag met enkele leuke foto’s of zelfs een persoonlijke webpagina. Interesse? Stuur dan een mailtje naar lauren@hachiko.org voor meer info.

 

Geven via testament

Een goed doel opnemen in je testament versterkt je engagement voor bepaalde waarden en voor wat je echt belangrijk vindt. Geven via testament maakt je in die zin een beetje onsterfelijk. Via Hachiko steun je als dieren- en mensenvriend een kleine organisatie die heel concreet levens wil veranderen. Onze assistentiehonden zijn van onschatbare waarde voor hun baasjes, zowel praktisch als emotioneel, en kwispelen van werkplezier. Zo draag je je steentje bij tot een betere wereld.

Wist je dat?

Hachiko geen structurele subsidies ontvangt? Quasi onze volledige werking wordt gedragen door giften, legaten, acties en sponsoring van mensen en bedrijven die net als wij geloven in de onmisbare meerwaarde van onze trouwe helpers. Help jij een hondje met een bijdrage of actie?

We doorheen ons opleidingstraject steeds rekening houden met de mogelijkheden van iedere hond? De verschillende types – van assistentiehond tot buddyhond en instellingshond – geven ons de ruimte om elke hond in functie van zijn fysiek en medisch profiel en ook zijn karakter optimaal te kunnen toewijzen en inzetten zodat hij kwispelend zijn taak kan vervullen. Ontdek hier onze verschillende types honden.

Onze trouwe viervoeters absoluut geen hondenleven hebben? Integendeel: ze zijn fier en super tevreden. Honden gaan namelijk liever volop aan de slag – in een intense relatie met hun baasje – dan ergens de hele dag alleen thuis te zitten wachten… Wist je dat assistentiehonden ook welkom zijn op openbare plaatsen? Lees hier meer over recht op toegang.