Stage

De start van een innige samenwerking.

Foto Stage Pagina Bewerkt Hachiko Stage Ls

Op 2-jarige leeftijd hebben de honden hun opleiding afgerond en kunnen ze voorgesteld worden aan hun toekomstige baasjes. Om de hond aan het baasje te kunnen koppelen, wordt een stage georganiseerd. Elk jaar is er een winterstage en zomerstage. Deze bestaat uit 6 opeenvolgende zaterdagen en een evaluatiedag. Toch is het geen garantie dat een hond na zijn of haar opleiding gekoppeld kan worden. Het gebeurt soms dat een hond door omstandigheden niet gekoppeld wordt en voor enkele maanden, tot de volgende koppeling plaatsvindt, moet terugkeren naar het gastgezin.  

Tijdens de stage zijn er zowel lesdagen in groep als dagen waarop individuele trainingen worden georganiseerd. Naast theorielessen over ethologie, biologie en verzorging, is er ook praktijk. Verder krijgen de stagiairs de trainingsmethode en de commando's aangeleerd. De koppeling van een stagiair aan een hond gebeurt dan op de derde opleidingsdag. Na deze koppeling spreken de instructeurs ook individueel af, bij de stagiairs thuis of op Hachiko, om extra te trainen. Een theorie- en praktijkexamen sluit de stage af.    

Het doel is om tot een veilige en vlotte samenwerking te komen tussen het toekomstige baasje en de hond. Vanaf het moment dat een werkend team gevormd is, wordt er jaarlijks een nazorg ingepland. Dit gaat door bij het baasje thuis of op Hachiko. Indien nodig zijn we ook altijd tussendoor beschikbaar. 

Na het afronden van elke stage is er een ontmoetingsmoment tussen het nieuwe baasje en het gastgezin waar de hond de eerste fase van de opleiding voltooide.