Gastgezin zijn bij Hachiko

Zij maken onze familie compleet!

Zumba Zorro 112 Yason 18 Sessie Yzze Yada En Yason 2 Dsc 0167 Dsc 0158 Dsc 0151 Dsc 0084
Daar is de puppy!

Onze puppy's komen van kwekers die zich met de beste zorgen inzetten voor onze werking. De selectie gebeurt via een puppytestje. We checken de karaktereigenschappen en vaardigheden van de puppy om in te schatten of hij geschikt is om de opleiding tot assistentiehond te volgen. De test biedt geen 100% zekerheid, maar laat ons wel toe om voor de meest stabiele puppy uit het nestje te kiezen.

Het gastgezin, een sterke basis

Wanneer de puppy ongeveer acht weken is, neemt een gastgezin met een groot hart voor honden hem voor anderhalf tot twee jaar in huis. Daar bereidt hij zich voor op de belangrijke taken bij zijn toekomstige baasje. Hij oefent en maakt spelenderwijs kennis met de wereld en maatschappij.

Hachiko begeleidt de gastgezinnen met minstens twee trainingssessies per maand, voornamelijk in groep maar soms ook individueel. Onze instructeurs zorgen voor hun opleiding en reiken tips en tools aan waarmee ze thuis verder aan de slag kunnen.

De puppy wordt karakterieel en medisch van dichtbij opgevolgd. De dierenartskosten worden door Hachiko vergoed, net zoals de voeding, dankzij de steun van Versele Laga. Bovendien krijgt ieder beginnend gastgezin een starterspakket mee naar huis.

Wat wordt er verwacht van het gastgezin?

Een pup opvoeden kost tijd en energie. Op elk moment ben je bewust bezig met jouw hond. Het aanleren van goed gedrag, lopen aan de leiband, socialisatie, ... leer je niet op een week aan. Dit heeft maanden de tijd nodig. En dan nog zal een hond levenslang begeleiding in zijn keuzes kunnen gebruiken.

Om je hierop voldoende voor te bereiden, voorziet Hachiko eerst twee theorielessen vooraleer je praktijklessen volgt met de pup. Praktijklessen, of sessies, vinden elke twee weken plaats met een vaste instructeur en in een groepje van 3 tot 4 pups. Het vaste lesmoment vindt plaats in de week, op Hachiko, bij jou thuis of op verplaatsing, en wordt overeengekomen met de betrokken gastgezinnen.

Dit wil zeggen dat je je als gastgezin overdag moet kunnen vrijmaken.

  • Bij voorkeur werk je niet of halftijds, of je kan afwisselen met je partner want de pup mag ook geen 8 uren alleen zitten.
  • Je kan je zelfstandig met de auto verplaatsen.
  • Je bent fysiek ook fit genoeg om de pup op te voeden.

Is jouw interesse aangewakkerd en wil jij je inzetten als gastgezin bij Hachiko? Stuur dan een mailtje naar jana@hachiko.org en wij nemen verder contact met jou op.