Help Hachiko een "hondje"

Meer dan 25 jaar kwispelende hulp

Hachiko startte meer dan 25 jaar geleden met de opleiding van assistentiehonden. Vanuit de expertise omtrent hulphonden voor volwassenen en jongeren met een motorische beperking, leiden we vandaag ook meldhonden voor personen met epilepsie en instellingshonden op. Het nieuwe centrum in het groene Schelderode groeit ondertussen uit tot een gastvrije plek waar hond en mens elkaar koesteren. 

Kunnen zijn wie je bent

Onze kwispelende helpers ondersteunen hun baasje in dagdagelijkse taken en zorgen voor meer autonomie en een leven met meer bewegingsvrijheid… om voluit zichzelf te kunnen zijn. Ze openen letterlijk en figuurlijk deuren.

De Hachiko Care Coach

In 2022 willen we met de Hachiko Care Coach de opvolging van onze werkende duo’s verder uitbouwen. Met de Hachiko care Coach komt een trainer aan huis om de interactie en samenwerking tussen hond en baasje te begeleiden zodat onze baasjes nog meer en beter voluit zichzelf kunnen zijn. We organiseren dit periodiek en ook bij specifieke vragen en urgenties. Dit gebeurt binnenshuis of op verplaatsing in functie van de dagdagelijkse routine en activiteiten van het duo.

Dit moet er vooral voor zorgen dat de samenwerking tussen hond en baasje optimaal en duurzaam is. Hoe kunnen we de zelfstandigheid, bewegingsvrijheid en autonomie blijvend ondersteunen. Ook bij nieuwe situaties in hun leven kan de Hachiko Care Coach ingeschakeld worden om nieuwe oplossingen te creëren vanuit de samenwerking tussen hond en baasje.

Help jij ons op de baan?

Ons wagenpark is verouderd, we moeten dus dringend investeren om de Hachiko Care Coach verder op de baan te krijgen. 
Wil je ons een pootje helpen? Je kan ons steunen met een genereuze gift.

Of wil je een eigen actie op poten zetten? 
Registreer jouw initiatief hieronder!

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen met een eigen actie? Neem alvast contact met ons op.

Bekijk de initiatieven!

Neem een kijkje naar de reeds opgestarte initiatieven en geef ze een duwtje in de rug!

Kerstkaartactie

Kim, Antoon & Ygor

Gastgezin Kim & Antoon van assistentiehond in opleiding Ygor organiseren ook dit jaar een kerstkaartverkoop. Een prachtig ontwerp van de geweldige illustratrice Niet Nu Laura met Kim en Ygor in de hoofdrol. De actie loopt nog tot 3 december.

Cuberdonverkoop

De Warmste Maand van Acerta

Koop een doosje heerlijke cuberdons (of ook wel gekend als de Gentse neuzekes) van 200 gram aan de prijs van 6 euro/stuk. Hiervan wordt 3 euro aan Hachiko geschonken. Geef je bestelling door via een chatbericht op Facebook. De actie loopt nog tot 12 december.

Strijkatelier

CVO Groeipunt

CVO Groeipunt, provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Oost-Vlaanderen, organiseert strijkateliers en zamelt hiermee geld in voor 3 goede doelen en Hachiko krijgt hierbij een deel van het opgehaalde bedrag. Ook wordt er een heuse wed-strijk georganiseerd!

Kalenderverkoop

Freya & Sabrina

Freya verkoopt zelfgemaakte kalenders met eigenhandige tekeningen. Er is keuze uit een jaarkalender voor het nieuwe aankomende jaar of een verjaardagskalender. Bestellen kan per mail via sabrinasimons12@gmail.com

Koekjesverkoop

Thea

Bij Thea kan je naast heerlijke koekjes voor jezelf ook een zakje lekkers bestellen voor je allerliefste hond of kat. Je kan je bestelling doorgeven via een formulier. Deze actie loopt nog tot 23 december.