De eerste keer gastgezin

Xamar mocht, net zoals zusje Xora, eind oktober 2019 naar zijn nieuwe gastgezin. Kaat is voor de eerste keer aan de slag als gastgezin bij Hachiko en had nog nooit eerder een hond. "Een totaal nieuwe ervaring, maar wel een positieve."

Dsc 0167 Gazet

“Ik kwam voor het eerst in aanraking met het begrip assistentiehond via een programma waarin Marieke Vervoort over haar hulphonden getuigde. Omdat ik al sinds 2015 thuis zit wegens rugproblemen, zocht ik naar een nuttige invulling. Hulphonden opleiden leek me wel wat en via GTB (n.v.d.r. een dienst die nauw samenwerkt met de VDAB) kwam ik terecht bij Hachiko. Zo startte ik onlangs voor de eerste keer als gastgezin voor de kleine pup Xamar.

Al van in het begin weet je dat je de hond zal moeten afgeven. Die ingesteldheid heb je al nog voor de puppy er komt. Toch moet ik het elke dag tegen mezelf blijven herhalen. Hachiko begeleidt je hier goed in, alsook in de opvoeding van de pup. Ik had nooit eerder een hond, enkel katten, dus voor mij zijn alle ervaringen nieuw. Ik vind het dan ook heel positief dat je altijd mag bellen als je vragen of problemen hebt – iets waar de instructeurs ook echt op hameren.

De opleiding van een puppy is intensief en alle begin is moeilijk, maar je krijgt er zoveel voor terug. Zowel fysiek als mentaal geeft de pup je op den duur zeker een boost: je moet bewegen, naar buiten gaan en bezig zijn. Xamar wordt ook steeds meer aanhankelijk en ik merk dat er meer en meer wisselwerking tussen ons ontstaat: een leuke evolutie."