Dsc00123 2 Dsc 0527

Gastgezingetuigenis: Leen & Patrick

Leen en Patrick verwelkomden het zwartje labje Zarai einde zomer 2020. Deze kleine meid kwam in hun leven en ze waren onmiddellijk verkocht. Leen is al jaren ons vaste contactpersoon bij Versele-Laga en waagt zich nu aan het gastgezin-avontuur samen met haar echtgenoot.

Het was op een zonnige septemberdag dat we door Hachiko werden uitgenodigd om ‘ons’ pupje op te halen. “Hondje” (zo noemen we haar om over haar te praten zonder haar naam te moeten uitspreken) is ondertussen ruim twee maanden bij ons. Twee weken voordien kregen we een eerste les: de lichaamstaal van de hond observeren aan de hand van filmpjes. Onze mond viel open, wat wij zagen was niet wat de hond voelt of wil duidelijk maken maar wat wij op de hond weerspiegelden: blijheid, speelsheid, boosheid etc.

Een wereld ging open en we zegden toe: welkom Hachiko pupje, we gaan het avontuur van anderhalf jaar aan! De eerste week kwam Françoise, trainster van Hachiko, geregeld thuis langs om onze vragen te beantwoorden, tips te geven, naar de gezondheid van “Hondje” te informeren en om al enkele kleine commando’s aan te leren: het halsbandje ombinden, aan de losse lijn wennen en veel spelen en knuffelen. Om de twee weken gaan we naar de puppyklas bij Hachiko in Merelbeke. “Hondje” ziet haar zusje dan terug en gaat door het dolle heen. We leren verder op de reeds aangeleerde commando's die we thuis dagelijks inoefenen. En “hondje” wil de beste leerlinge

zijn! Inmiddels denken wij ook al een beetje meer “hond”. We leren elke keer nieuwe dingen. Ook als mens leer je hier veel uit. Hachiko begeleidt pupje en gastgezin op een zeer professionele manier. Tijdens de pupklas komt de dierenarts langs voor een onderzoek, een inenting, of vragen.

Hachiko afficheerde 'Puppy zoekt gastgezin' in maart 2020 en onze interesse kwam in een stroomversnelling.

“Hondje” heeft natuurlijk een naam. Maar haar naam uitspreken betekent: “Opgelet, hier komt een commando!” En dat is waarvoor ze opgeleid wordt. Binnen twee jaar zal ze het beste maatje en hulp zijn voor haar échte baasje.

Leen & Patrick