Hachiko tijdens coronacrisis

Lees hier onze maatregelen.

The Savannah Foundation 1

UPDATE 01/08/2020

Beste Hachiko-vrienden,

Wij hopen van harte dat jullie in goede gezondheid zijn in deze onzekere tijden. Ook ons centrum blijft de nodige maatregelen nemen om deze crisis het hoofd te bieden.

Onze werking

We hernemen gefaseerd onze werking en schakelen over naar een ‘nieuw normaal’. In een eerste fase focussen we op de continuïteit van onze trainingssessies en de eindopleiding van onze oudste groep honden. Het Hachiko-team blijft de komende periode werken in alternerende shifts; van thuis uit en op het werk. Bezoeken aan het centrum blijven bij het strikt noodzakelijke en met de nodige voorzorgsmaatregelen om social distancing te kunnen garanderen. Een mondmasker dragen tijdens jouw bezoek aan Hachiko is daarom verplicht.

Onze events, demo's en activiteiten

'Social distancing' zal nog een tijdje onze levens aansturen en - hoe graag we onze deuren willen openstellen - het voelt niet verantwoord dit nu te doen. Zorgzaamheid voor elkaar komt op de eerste plaats. Deze crisis zal nog lang nazinderen voor velen; vanuit verlies, ziekte, werkloosheid, financiële zorgen, ... en we leven intens mee met iedereen die getroffen is. Onze hulphondencafés worden daarom voorlopig geannuleerd. Ook kan ons geplande openingsfeest pas een echt feest worden als we elkaar weer voluit kunnen omhelzen. Wellicht zal dit dus schuiven naar 2021 als ons gras wat voller staat en onze eerste struiken bloeien.

We annuleren ook demonstraties met Hachiko-assistentiehonden en hun baasjes, en onze aanwezigheid op activiteiten op locatie zoals beurzen, wandelingen, markten, ... tot en met eind augustus.

We hopen alvast in het najaar onze activiteiten te hervatten en een café te kunnen organiseren, maar zeggen dit met het nodige voorbehoud; gezondheid gaat boven alles. Blijf op de hoogte via onze website en Facebook-pagina voor het meest recente nieuws.

Het blijft belangrijk om zoveel mogelijk in je kot te blijven en verplaatsingen te beperken. Alle dank aan onze gastgezinnen want in je kot blijven met een enthousiaste viervoeter is geen evidentie. Om je hond ook binnenshuis de nodige mentale uitdaging te geven, geven we je graag inspiratie met onze hersenwerkjes. Ontdek ze hier.

Hou het veilig!

Kwispelende groeten,

Het Hachiko-team